(Bp. 1939. Révai.) 31 l. Fűzve; illusztrált kiadói borítékban. // Ahogy minden háziasszony az ő régi, évek óta bevált receptjeit megbecsüli és mindig újra azok szerint dolgozik, épúgy örül az ujonnan érkezett receptkönyvnek, mely még kevésbé ismert előírásokat tartalmaz és amelyből minden háztartás részére éppen azt lehet kivenni, amelyet az különösen jól felhasználhat. Ezért iparkodtam, hogy az itt adott receptkönyvvel a háziasszonyokat erre serkentve örömet okozzak és remélem, hogy ez sikerült is nekem. A képek a különféle receptekhez valószínűleg ösztönöznek a kísérletezéshez és ha pontosan a receptek szerint dolgozunk, úgy az eredmény csak megelégedéshez vezet. Fontos, hogy a sütés idejét is betartsuk, mert ha kevéssé sütjük, úgy a tészta szalonnás marad, ha pedig túlsoká sütjük, úgy a kalácsunk száraz lesz.