TOP termékek

A premiumantikvarium.hu induló könyvállományának gerincét egy három generációs családi gyűjtemény adja, 10.000 feletti kötetszámmal, melyet folyamatosan tervezünk feltölteni az oldalra. Nagyszülők, szülők és gyermekek egyedi érdeklődési körének megfelelően hosszú évtizedek alatt gyarapodott a könyvtár állománya. Mindannyian törekedtünk arra, hogy az adott témakörben megjelent összes lehetséges kötetet, minél szebb állapotban szerezzük be, és vigyázva forgassuk. Ennek köszönhető, hogy első kiadások, dedikált kötetek és ritkaságok egyaránt kiváló állapotban maradtak meg a gyűjteményben.

Reméljük, a kötetek új tulajdonosai legalább annyira tudnak majd örülni ezeknek a kincseknek, mint annak idején mi. 

Tolnai Kálmán: Horgászok szakácskönyve (minikönyv)

Tolnai Kálmán: Horgászok szakácskönyve (minikönyv)
Tolnai Kálmán: Horgászok szakácskönyve (minikönyv)
Tolnai Kálmán: Horgászok szakácskönyve (minikönyv)
Tolnai Kálmán: Horgászok szakácskönyve (minikönyv)
Tolnai Kálmán: Horgászok szakácskönyve (minikönyv)
A gasztronómia a táplálkozás színvonalának, minőségének mércéje. A mai korszerű, egészségesen táplálkozás híveinek asztalán rendszeresen megtalálhatjuk a halételeket.
A civilizált országokban egyre jobban előtérbe kerül a nehezen emészthető zsíros húsételek helyett a fehérjedús, könnyen emészthető, kalóriaszegény, de magas biológiai értékű halhús fogyasztása. Őseink számára bizonyára nem okozott nagy gondot a megszerzett zsákmány ehetővé tétele. Napjainkban is megmaradtak az ősi elkészítési módok, hiszen egy-egy horgászkirándulás elképzelhetetlen bográcsban főtt halászlé vagy nyárson sütött hal nélkül. Teljesen más ízek jönnek elő a szabadban készített ételeknél, mintha ilyenkor a természetadta mostohább körülmények - tűzrakás, vízhordás stb. - romantikus hangulata is fűszerként hatna. (Valamikor az igazi halászlé a Tisza vizével készült, csak a Tisza vize akkor más volt.)
A konyhaművészet fejlődése során a halételek elkészítésében is rendkívüli változatosság alakult ki.
Ugyanazt az ételt többféle módon is elkészíthetjük, mint ahogy a halászléfőzésnél láthatjuk, de ugyanazt a halat is számtalan ízesítéssel süthetjük, főzhetjük. "Ahány ház, annyi szokás" - az ország különböző tájain más fűszerekkel, más módszerrel készül el, de másképp készítik határainkon túl is.
A halételek receptjei nem hiányoznak egyik szakácskönyvből sem, sőt kimondottan csak halételekkel foglalkozó szakácskönyvek is készültek. Ezek közé tartozik Tolnai Kálmán e munkája is, kinek már tizenkét szakácskönyve jelent meg négyféle nyelven - hírnevet szerezve konyhaművészetének.
A hagyományos halételek mellett bemutatja a ritkábban tálalt halsalátákat, - kocsonyákat és a kaviárkészítést. A közismert békés- és ragadozóhalak elkészítésén túl kitér a kevésbé ismert növényevő halfajták - amur, busa - elkészítésének módjára is. Sokan idegenkednek ezektől a halaktól, de csak azért, mert hagyományos módon próbálták elkészíteni és úgy nem ízlett. Megváltozik a véleményük, ha betartják a szerző előírását az elkészítés során és az ajánlott fűszereket használják.
Bizonyára örömmel fogadja horgász és nem horgász egyaránt e szakácskönyvet, de a háziasszonynak is nagy segítséget nyújthat, hogy ne mindig a megszokott ízek kerüljenek a család asztalára, hiszen a rendszeres halfogyasztásnál a változatosság elengedhetetlen feltétel.
SZERZŐ :
Tolnai Kálmán
OLDALAK SZÁMA :
241
KÖTÉS TÍPUSA :
Ragasztott kemény kötés
KIADÁS HELYE :
Szeged
MÉRET (cm) :
7×5
KIADÁS ÉVE :
1 988
ÁLLAPOT :
olvasatlan gyűjtőpéldány
4 980 Ft
Utoljára megnézett