TOP termékek

A premiumantikvarium.hu induló könyvállományának gerincét egy három generációs családi gyűjtemény adja, 10.000 feletti kötetszámmal, melyet folyamatosan tervezünk feltölteni az oldalra. Nagyszülők, szülők és gyermekek egyedi érdeklődési körének megfelelően hosszú évtizedek alatt gyarapodott a könyvtár állománya. Mindannyian törekedtünk arra, hogy az adott témakörben megjelent összes lehetséges kötetet, minél szebb állapotban szerezzük be, és vigyázva forgassuk. Ennek köszönhető, hogy első kiadások, dedikált kötetek és ritkaságok egyaránt kiváló állapotban maradtak meg a gyűjteményben.

Reméljük, a kötetek új tulajdonosai legalább annyira tudnak majd örülni ezeknek a kincseknek, mint annak idején mi. 

Nemesi Konrád, Dr.: A mi szakácskönyvünk (minikönyv)

Nemesi Konrád, Dr.: A mi szakácskönyvünk (minikönyv)
Nemesi Konrád, Dr.: A mi szakácskönyvünk (minikönyv)
Nemesi Konrád, Dr.: A mi szakácskönyvünk (minikönyv)
Nemesi Konrád, Dr.: A mi szakácskönyvünk (minikönyv)
Nemesi Konrád, Dr.: A mi szakácskönyvünk (minikönyv)
Jó étvágyat

kívánni - jól tudjuk - étkezések előtt illik, de most e gyűjtemény bevezetőjeként sem haszontalan. Hiszen nemcsak hivatásos szakácsok és az olykor még hivatásosabb háziasszonyok számára készült e könyvecske, hanem mindazokhoz is szólunk, akik szeretik a jóízű ételeket - jóízűen elfogyasztani.
Tulajdonképpen legalább ötször kívánhatnánk jó étvágyat, ugyanis öt fejezetre osztottuk az ételeket, ételreceptek ismertetését és ez legalább öt alkalmat ad jóízű étkezésre.
Az egyes fejezetek: tekintve, hogy szakácskönyvünkben múlt századi receptúrák is szép számmal előfordulnak, azoknál a történeti hitelesség kedvéért meghagytuk a szöveg eredeti helyesírását (Szerk. megjegyzés), régi hajdúsági ételek, pulykaételek, disznótoros ételek és sláger ételek mellett az ökörsütés titkai, a magyar konyha egyfajta fejlődését is ábrázolják. Hisz nemcsak a "régi magyar konyha állapotát", hanem a mai konyháét is megismerhetjük az ételek leírásából és mindazon javallatokból, amelyek a sütés-főzésre, a tálalásra vagy éppen a fűszerfélék kellő használatára adnak hasznos útbaigazítást.
Az ételek házi elkészítését "kipróbálását" mi magunk is ajánljuk. E tekintetben azonban ráadás az ötödik fejezet: az ökörsütés. Hivatásos szakácsok közül is kevesen ismerik az igazi fortélyát és még kevesebben vannak, akik űzik is ezt a "mesterséget". Itt a hajdúságban is évente csak egy-két alkalommal van ökörsütés. De a parázsló tűz fölött komótosan forgó nyárson barnáspirosra sülő hatalmas hústömeg még látványnak is ünnepi esemény.
Évek óta mind többen vagyunk, akikkel együtt ünnepelünk. Jóízűen és vidám hangulatban.
Debrecen, 1980 júniusában
Végh László
igazgató
SZERZŐ :
Nemesi Konrád, Dr
OLDALAK SZÁMA :
107
KIADÓ :
Hajdú-Bihar Megyei Vendéglátó Vállalat
KÖTÉS TÍPUSA :
Fűzött keménykötés
KIADÁS HELYE :
Debrecen
MÉRET (cm) :
7×4
ÁLLAPOT :
olvasatlan gyűjtőpéldány
2 980 Ft
Utoljára megnézett