Húsz éve jelent meg első könyvünk; a Hidegkonyha receptkönyv és technológia. Az idő tájt a hidegkonyhai készítmények fogyasztása közel sem volt olyan széles körű, mint manapság, és a választék is elég szegényes volt. Az akkori könyv tehát ajánlásaival, receptjeivel úttörő szerepet vállalt, segítve a lelkes szakembereket a hidegkonyhai készítmények választékának készítésében és mind szélesebb körben való megkedveltetésében. A munka sikerhez vezetett: a hidegkonyhai készítmények fogyasztása évről évre nő. Az igények ma már előttünk járnak. A fokozódó kereslet, a korszerű táplálkozási törekvések, valamint a fejlődő technika és technológia tehát szükségessé tették, hogy a kiadó egy új receptkönyvet és technológiát adjon ki, amely tartalmazza mindazt ami jó volt az első könyvben, de egészüljön ki a két évtized alatt szerzett tapasztalatokkal, receptekkel, és fogalmazza újra a mai korszerű termelésnek megfelelően a technológiát. E könyvnek célja az érdeklődő háziasszonyok igényeinek kielégítése is. A kötet megírásakor arra törekedtünk, hogy kimerítő választ adjunk a hidegkonyhákkal kapcsolatos szakmai kérdésekre, népszerűsítsük az egészséges táplálkozás korszerű követelményeit. A receptek - támaszkodva a táplálkozástudomány eredményeire - tartalmazzák a készítményekhez szükséges anyagok pontos mennyiségét, és ismertetik az elkészítési módokat, a termelési folyamatok zárt ciklusát, biztosítva a munkafolyamatok gazdaságos megszervezését. A technológiai leírások célszerűek, ami annyit jelent, hogy azok alapján a készítmények a legrövidebb időráfordítással elkészíthetők. Figyelembe vettük azon tényt is, hogy nemcsak a tartalom határozza meg a formát, hanem a forma is a tartalmat. Más az ízhatásuk a vékonyra szelt vagy kockázott, vagy éppen csíkokra vágott alapanyagokból készült ételeknek.