TOP termékek

A premiumantikvarium.hu induló könyvállományának gerincét egy három generációs családi gyűjtemény adja, 10.000 feletti kötetszámmal, melyet folyamatosan tervezünk feltölteni az oldalra. Nagyszülők, szülők és gyermekek egyedi érdeklődési körének megfelelően hosszú évtizedek alatt gyarapodott a könyvtár állománya. Mindannyian törekedtünk arra, hogy az adott témakörben megjelent összes lehetséges kötetet, minél szebb állapotban szerezzük be, és vigyázva forgassuk. Ennek köszönhető, hogy első kiadások, dedikált kötetek és ritkaságok egyaránt kiváló állapotban maradtak meg a gyűjteményben.

Reméljük, a kötetek új tulajdonosai legalább annyira tudnak majd örülni ezeknek a kincseknek, mint annak idején mi. 

Szűcs Kálmán, Dr: A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása

Szűcs Kálmán, Dr: A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása
Szűcs Kálmán, Dr: A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása
Szűcs Kálmán, Dr: A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása
Szűcs Kálmán, Dr: A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása
Szűcs Kálmán, Dr: A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása
Szűcs Kálmán, Dr: A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása
Szűcs Kálmán, Dr: A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása
Szűcs Kálmán, Dr: A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása
Szűcs Kálmán, Dr: A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása
A fűszerpaprika az ezerötszázas évek táján Dél-Amerikából került hazánkba. Azóta jellegzetes hazai fűszerünkké vált; mondhatnánk úgy is, hogy szinte az egyedülivé. A magyar konyha világhírnevének megalapozója lett. Éppen ezért már nemcsak mi, magyarok vagyunk fogyasztói a fűszerpaprikának, hanem a világ számtalan országának lakói. Túlzás lenne azonban népszerűségét csupán magyaros karakterének tulajdonítani, mert általános értékei sokféle étel ízesítésére teszik alkalmassá.
A magyar szakirodalomban ez az első olyan könyv, amely önállóan foglalkozik a fászerpaprika termesztésével és feldoglozásával. A szerző több évtizedes kutatómunka és gyakorlati tapasztalat summáját adja vele a szakemberek kezébe. Természetesen a legújabb hazai kísérleti eredmények mellett külföldi adatokat is közöl. Témaválasztásának időszerűségét kiemeli, hogy a fűszerpaprika-ágazat fejlesztése most van napirenden.
Ahhoz, hogy közkedvelt növényünk hírnevét megőrizzük, sőt növeljük, ismernünk kell a modern termesztéstechnológiát. Éppen ezért az új fajták, a gépesítés, az öntözés, a kemizálás, a minősítés mind, mind kellő súllyal kapnak helyet a könyvben. A feldolgozási rész hasonlóan korszerű technológián alapul. A gyártási módszerek között szó esik az oleoresingyártásról is, amellyel az egyik legújabb megjelenési formájában állítható elő a fűszer.
Könyvünket azoknak ajánljuk, akik a fűszerpaprika termesztésén, feldolgozásán vagy értékesítése terén fáradoznak. Számukra megbízható segíséget nyújt, hasznos munkatárssá válhat.
SZERZŐ :
Szűcs Kálmán, Dr
OLDALAK SZÁMA :
281
KIADÓ :
Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
KÖTÉS TÍPUSA :
Vászon
KIADÁS HELYE :
Budapest
MÉRET (cm) :
20x15
KIADÁS ÉVE :
1 975
ÁLLAPOT :
2 980 Ft
Utoljára megnézett